V současné době veg8café tvoří:

Lucie - jednatelka FOOD&FUN s.r.o.

Starám se o tvorbu menu, skladbu jídel a receptů, zásobování, některé provozní věci, přípravu cateringových akcí, festivalů. Případně ještě někdy vařím na zajímavých worshopech, seminářích a jiných akcích. A úplně výjimečně spolupořádám kurzy vaření.

Danča

K vaření jsem se dostala v 10 letech. Ráda experimentuji s novými recepty a novými ingrediencemi. Mou specialitou jsou zeleninové omáčky, pouze ze zeleniny. Např. do „rajské“ přidávám červenou řepu, omáčka tím získá krásnou růžovou barvu a přirozenou sladkost. Nejradši jídla dochucuji čerstvými bylinkami a sójovou omáčkou. Používám jenom mořskou nebo himalájskou sůl. Co se týká dezertů, v poslední době jsem si oblíbila veganské verze bounty a twix tyčinek, které doslazuji datlemi. Mými specialitami jsou – krtkův dort, ovocné kešu cheesecaky a smoothie. Dezerty často obohacuji chia nebo konopnými semínky. Do dezertů se snažím nedávat žádný cukr, sladím sušeným ovocem, javorovým či agáve sirupem, sladěnkou atp.

Stravuji se čistě vegansky. Preferuji lehčí zeleninová jídla s různými přílohami - pohankou nebo basmati / jasmínovou rýží. V poslední době jsem si oblíbila jídla s mořskými řasami a domácí rostlinná mléka – makové, slunečnicové…

Práce s jídlem je zároveň mým koníčkem. Pořád se učím novým věcem, receptům, vyhledávám informace o surovinách a jejich účincích na lidské tělo.

 

Míla

Moje touha po uspokojení Vašich chutí na sladké začíná již v brzkých ranních hodinách po příchodu do bistra. Sama jsem závislá na sladkém, proto se snažím o co možná nejširší nabídku dezertů, i v bezlepkových variantách. Mojí cukrářskou manou je velmi žádaný Sacherův dort, obrácený ovocný Tarte Tatin či pečivo z drožďového kynutého těsta, vše ve veganském provedení.

V Asii jsem si oblíbila tamní neobvyklé kombinace a pro mě doposud neznámé chutě. Z obědů, co vaří naše děvčata, jsou pro mne těstoviny, tortilla a kuskus na jakýkoliv způsob jasnou volbou, na které si vždy pochutnám.

 

Šárka

Vaření mě začalo bavit docela brzy, ale jen jako koníček. Doma se vařilo odjakživa poněkud „alternativně“ a českou klasiku jsem znala maximálně od jedné z babiček. To mě dost ovlivnilo, takže ráda vařím pestré, nezvyklé kombinace s využitím bylinek a koření.

Miluji italskou a indickou kuchyni, naopak si příliš nepotrpím na tu českou.

 

Maruška

Kuchyň je pro mě jako droga, kde se uklidňuji a dělám věci, co mě baví. Ráda vařím, ráda peču. Těžko říct, jaké jídlo mi chutná nejvíc, když mám ráda všechno. Jsem prostě gurmán.

Ráda vytvářím krémové dorty, i když mi nejvíce chutná obyčejná bábovka. Miluji zapečenou zeleninu a všechno kolem ní. Např. zapečený lilek v sójové omáčce s nadýchanou čočkou, nebo plněná rajčata s jáhlovou nádivkou.