Jídelníčky

21. 8. – 25. 8. 2017

Prázdninové balkánské menu

 

Pondělí

snídaně – fíkový koláč s jablky

polévka – hlívová „dršťková“ (B)

hlavní A – zeleninový džuveč s tofu a rýží, kvašákem (B)

hlavní B – těstoviny s lilkem, olivami a bylinkovou omáčkou

dezert – meruňkový ovesný krém s oříšky (B)

 

Úterý

snídaně – slaný závin

polévka – čočková na rozmarýnu (B)

hlavní A – bramborová musaka se zeleninou (B)

hlavní B – bulgur s restovanou zeleninou na česneku a dýňovou omáčkou

dezert – kávová buchta s medem

 

Středa

snídaně – broskvový koláč

polévka – zeleninová čorba (kyselá polévka) (B)

hlavní A – fazolový čobanac (guláš) s pita chlebem

hlavní B – pečené brambory se zeleninou a sójovým taratorem (B)

dezert – vanilkový pudink s rumem a ovocem (B)

 

Čtvrtek

snídaně – pizza „adriatica“ s kešu*sýrem

polévka – vývar s libečkem (B)

hlavní A – cizrnové „čevabčiči“ s kukuřičnou kaší, hořčicí a cibulí (B)

hlavní B – cuketové zelí s robi masem a tarhoňou

dezert – ovocný špíz v čokoládě

 

Pátek

snídaně – hroznový koláč

polévka – srbská pórková s brambory (B)

hlavní A – plněné papriky s pohankou a hrachem + rajčatová omáčka (B)

hlavní B – tofu*burger s ajvarem, zelný salát

dezert – hruško*makový závin

 

Pozn. B = BEZ LEPKU, R = RAW. Menu se může měnit podle dostupnosti surovin.

 

Files:
21.8.–25.8.2017 HOT
Date 2017-08-17 File Size 404.68 KB Download 360 Download